Welcome to our website !

Hrnečku vař!

S vášní o jídle a pro jídlo..

Špenátový Quiche

By 4:25

Pokud patříte mezi zaryté špenátové odpůrce, tak se na tento recept, ani nedívejte. Je tam špenátu "vagón".

Quiche je slaný  koláč ( nejvíce oblíbený u francouzů), z vajíček, smetany a zeleniny.

Konečně nám svítí sluníčko  a možná je to i zásvit na lepší časy. Pro příchod jara je potřeba mít hoodně síly, tak si dejte špenátek a budete namakaní jako pepek námořník:D..


Korpus:

160 g mouky Jizerky
půl lžičky soli
110 g tuku Alsan
ledově vychlazená voda ( cca 7 lžic)

Do mísy nasypeme mouku a k ní přidáme sůl. Pořádně zamícháme. Po částech přidáme tuk a zapracujeme. Nakonec po lžících lijeme vodu. Těsto musí být vláčné.Takže vodu přidávejte dle potřeby.
Hotové těsto splácneme a dáme chladit minimálně na hodinu do ledničky.


Recept je z báječných stránek : www.chute-sveta.cz

Špenátová náplň:

špenát ( čerstvý nebo mražený)
100 ml sójová smetana ( já používám alprosoyu)
2 vajíčka
100 g sýru ( volbu nechám na vás)
uzené tofu
rajčátka
červená cibule
trochu oleje
sůl, kmín, česnek

Na oleji zesklovatéme cibulku, vhodíme špenát a krátce podusíme. Podlijeme trochou vody.  Ve smetaně rozmícháme důkladně vajíčka, nalijeme směs ke špenátu. Okořeníme. Necháme chvíli probublat.

Mezitím si rozválímě těsto. Formu na koláč vysteleme pečícím papírem. Těsto do formy namáčkneme.
Propícháme vidličkou. Špenát nalijeme na těsto. Posypeme, sýrem, tofu a rajčátky.
Pečeme při 220 stupních do zlatova.


Nazdar špenátu!:)


You Might Also Like

3 komentářů