Welcome to our website !

Hrnečku vař!

S vášní o jídle a pro jídlo..

Mrkvový chléb

By 2:58

.. Od mého posledního příspěvku uteklo už spousta vody, taky jsem toho spoustu upekla a ještě víc snědla.

Celý květen byl narozeninový, takže byl ve znamení dortů. A ještě ani zdaleka nekončím. Vše jsem pro Vás pečlivě nafotila a brzy bude článek.

Dneska pro Vás mám recept na výborný a zároveň jednoduchý chleba.

Pokud nejste přímo milovníci mrkve, můžete nahradit cuketou ( a pokud i tu zavrhujete, tak se chleba obejde u bez toho).



Chleba:

350 g mouky  ( půl na půl Jizerka plus pohanková mouka)
1 lžička soli
2 lžičky škrobového kypřícího prášku
1 hrnek najemno nastriuhané mrkve
opražené vlašské ořechy a piniová semínka
půl hrnku kozího jogurtu nebo sójového
125 ml sójového mléka

Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Do větší mísy prosejeme mouky, sůl, kypřící prášek. Poté přimícháme mrkev, oříšky, jogurt a mléko. Mléka přidáváme po trochám. Musí vzniknoit vláčné a jemné těsto.

Těsto překlopíme na pracovní plochu, pomoučíme a vytvarujeme bochánek. Chleba dáme na plech, vystlaný pečícím papírem. Vytvoříme řezy nožem. Můžeme potřít trochou oleje.
Pečeme 30- 40 minut. Na poklep by měl chleba znít dutě. Tak poznáte, že je upečený.

Mrkvev v chlebu ani nejde moc poznat, propůjčuje mu vláčnost.



 



You Might Also Like

3 komentářů