Na RAW vlně
Poslední dobou se všechno točí kolem zdravé výživy.. Na scéně jsou vegetarináni, vegani, vitariáni a nebo vše dokopy.. Zkrátka je to in a strašně to frčí. Nejsem přísný zastánce ani jednoho stylu.Ale hrozně ráda experimentuju, tak jsem se ejdnou rozhodla zkusit RAW dezert..
A cože ta kouzelná formulka RAW vlastně znamená?.
RAW-z angličtiny, syrový, jedná se tedy o pokrm a jídla, která neprošla teplenou úpravu, možné je jen sušení do ěnjakých 45 stupňů. Je to tzv. ŽIVÁ STRAVA.
Člověk si řekne, že není žádný králík, aby chroupal mrkev, kedlubnu a zajídal to studenou polévkou se salátem. ALE, i RAW jídlo může být velmi chutné a vy si jej budete chtít udělat znova. A nebo taky ne. To nechám ve vaší režii.
Koláček syrováček
1 hrnek vlašských ořechů
1 hrnek mandlí
1 hrnek rozinek ( přihodila jsem i pár sušených švestek)
pomerančová š´táva
kakao
Pomleté ořechy hodíme do misky, přidáme rozinky a švestky, zakápneme pomerančovou štávou, rozmixujeme na kaši. Přisypeme 3 lžíce kakaa. Promícháme. Hmotu namačkáme do dortové formy, kterou jsme vymazali lehce kokosovým olejem nebo vysteleme pečícím papírem.
Dáme chladit do ledničky ( pokud chcete zrychlit výrovu, tak šoupněte korpus do mrazáku).
"Čokoládový" krém
1 avokádo
1-2 zralé banány
kakao
kokosový olej
Zralé avokádo rozmixujeme na kašičku, přidáme banány a znovu mixujeme, nakonec vmícháme kakao a kokosový olej ( ten buď rozehřejeme nebo necháme chvíli při pokojové teplotě ).
Krém namažeme na korpus. Opět dáme chladit, nejlépe přes noc.
Podáváme s kousky švestek, ořechů a agávovým sirupem..
Agávový sirup je příríodní alternativa za cukr, je o dost sladší a má takovou medovou chuť. Proto pokud trpíte cukrovkou vyhněte se mu obloukem. Má největší glykemický index.
0 komentářů