Browniescake
Za trošku krkolomným názvem se ukrývá dobrota nadpozemsky dobrá..
Křehký kakaový korpus z máslového těsta a uvnitř delikátně dobrá čokoládová náplň, která má správně po vytažení z trouby ještě trochu téct.. Mmm hříšná kombinace nejen pro čokomaniaka..
Dost řečí, pusťme se do práce.
Korpus:
250 g bezlepkové mouky Jizerka
2 lžíce moučkového cukru
3 lžíce holandského kakaa
125 g Alsan tuku
1 vejce
1 lžička pomerančocé kůry ( já použávám sušenou mrazem od Alnatury)
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Do větší mísy dáme všechny sypké suroviny ( vyjma pomerančocé kůry, tu přidávám až na konec), přidáme pokrájený tuk a vytvoříme drobenku. Naposled do směsi dáme vejce a kůru. Vytvoříme hutné těsto, které uložíme na půl hodiny do chladu.
Korpus namáčkáme do dortové nebo koláčové formy, propícháme vidličkou ( formu vymažte tukem). A dáme péct na cca 15 minut.
Náplň:
100 g hořké čokolády
2 vejce
125 g Alsan tuku
100 g cukru
2 lžíce Jizeky
maliny, borůvky
kešu ořechy a mandle
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s tukem. Hmotu necháme trochu vychladnout, poté vmícháme vejce, cukr, ořechy a opatrně i mouku. Nalijeme na předpečený korpus. Naházíme na krém maliny a borůvky. Pečeme ještě takových 20 minut.
Povrch by měl být křupkavý a uvnitř sametové blaho..
Recept jsem vyčetla z úžasných stránek- http://ovcikuchyne.blogspot.cz
Na čokoládu!!
1 komentářů