Welcome to our website !

Hrnečku vař!

S vášní o jídle a pro jídlo..

Browniescake

By 7:12

Za trošku krkolomným názvem se ukrývá dobrota nadpozemsky dobrá..
Křehký kakaový korpus z máslového těsta a uvnitř delikátně dobrá čokoládová náplň, která má správně po vytažení z trouby ještě trochu téct.. Mmm hříšná kombinace nejen pro čokomaniaka..

Dost řečí, pusťme se do práce.



Korpus:

250 g bezlepkové mouky Jizerka
2 lžíce moučkového cukru
3 lžíce holandského kakaa
125 g Alsan tuku
1 vejce
1 lžička pomerančocé kůry ( já použávám sušenou mrazem od Alnatury)

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Do větší mísy dáme všechny sypké suroviny ( vyjma pomerančocé kůry, tu přidávám až na konec), přidáme pokrájený tuk a vytvoříme drobenku. Naposled do směsi dáme vejce a kůru. Vytvoříme hutné těsto, které uložíme na půl hodiny do chladu.

Korpus namáčkáme do dortové nebo koláčové formy, propícháme vidličkou ( formu vymažte tukem). A dáme péct na cca 15 minut.
Náplň:

100 g hořké čokolády
2 vejce
125 g Alsan tuku
100 g cukru
2 lžíce Jizeky
maliny, borůvky
kešu ořechy  a mandle

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s tukem. Hmotu necháme trochu vychladnout, poté vmícháme vejce, cukr, ořechy a opatrně i mouku. Nalijeme na předpečený korpus. Naházíme na krém maliny a borůvky. Pečeme ještě takových 20 minut.

Povrch by měl být křupkavý a uvnitř sametové blaho..



Recept jsem vyčetla z úžasných stránek-  http://ovcikuchyne.blogspot.cz


Na čokoládu!!


You Might Also Like

1 komentářů