Grilovaný kozí sýr
Produkty z kozího mléka jsou v poslední době velmi trendy.. Je to velká naděje pro člověka netolerující mléko kravské. Ovšem ne každému padne do noty silné "kozí" pižmo a aroma..
Já v létě měla možnost ochutnat celou řadu kozích sýrů, od přírodních po delikátně zauzených. Všechny měly své kouzlo a já chrochtala blahem..
Zkuste sami.
Grilovaný hermelín:
kozí hermelín ( výborný je ten od krále sýrů.)
olej
rozmarýn
česnek
drcený kmín
sůl
cuketa
červená paprika
Hermelín si na chvilku naložíme do oleje, rozmarýnu, česneku, kmínu a zabalíme do alobalu. Sýr musí nejméně hodinku odpočívat v lednici.
Mezitím si připravíme zeleninu. Cuketu i papriky nakrájíme na kousky, zlehka potřeme olejem, posolíme a trochu pomatleme česnekem. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do pekáčku naházíme zeleninu a pečeme cca 20 minut, poté přidáme i sýr a dogrilujeme.
Dobrou kozí chuť!
0 komentářů