Gratinované brambory s restovanou zeleninou
Tuto úpravu brambor jsem zkoušela poprvé a určitě ne naposledy. Díky sójové smetaně nejsou brambory těžké a nezatíží žaludek.
Gratinované brambory:
kvalitní brambory ( já použila domácí)
100 ml sójové smetany
100 ml rostlinného mléka
česnek
sůl, drcený kmín
Keramickou zapékací mísu ( nebo malé mističky) vymažeme tukem. Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky. Plátky skládáme do mísy. V další misce promícháme smetanu a mléko, přidáme sůl, koření a česnek. Nalijeme na brambory. Troubu nahřejeme na 200 stupňů, dáme péct na cca 20-25 minut. Povrch brambor by měl být krásně zlatavý.
Obalovaný lilek:
1 lilek pokrájený na kolečka
sůl
mouka ( cca 2 lžíce)
olej ( tak 6 lžic)
Nejprve necháme lilky " vypotit"( posolíme je a necháme chvílki uležet, poté je opláchneme a vysušíme). Dělá se to proto, aby se z nich vyplavila nežádoucí hořkost. Mezitím si připravíme těstíčko na obalení. Do mísy nalijeme olej, sůl a mouku. Obalíme v těstíčku lilky a smažíme na rozpálené pánvi.
Restovaná cuketa:
1 cuketa
olej
sůl, česnek
Cuketu nakrájíme, dáme di mísy.Nalijeme olej, koření a necháme chvíli marinovat. Grilujeme v troubě nebo na pánvi.
Opékaná mrkev:
svazek mrkve
trochu medu, olivový olej
česnek, sůl
Mrkev nakrájíme na proužky. Lehce promícháme s medem, olejem a kořením. Pozvolna opékáme na pánvi.
0 komentářů