Boloňské špagety
Začíná být zase chladno, pomalinku nám padá listí, děti nastupují do školy. Se zářím a nastávajícím podzimem mě jímá jakásí melancholie. A je vlastně pochopitelná.Končí nám období sladkého nicnedělání, slunečních paprsků a pestré škály ovoce a zeleniny. Léto miluju, ale ani podzim není k zahození.
Člověk má zase chuť na hutné pokrmy.
Tedy ne že by špagety, byly nějak extrémně vydatné.
Tento recept mám z úžasné veganské stránky-veganotic.blogspot.cz
Trochu jsem si ho přizpůsobila, ale je i tak báječný.
Omáčka:
1 hrnek nevařeného sójového granulátu
trochu rajčatového protlaku ( cca 2 lžíce)
kvalitní slunečnicový olej
2 zralejší rajčata
2 nahrubo nastrouhané mrkve
1 červená cibule
2 stroužky česneku
trochu oregana, drceného kmínu, soli ( popř. pepř)
kukuřičné špagety (používám značky SamMills- zelený obal)
Do středně vělkého hrnce dáme rozpálit olej, přidáme nadrono nakrájenou cibulku, necháme zhruba 2 minuty smažit. Přidáme nastrouhanou mrkev, necháme opět chvíli opékat, prolisujeme česnek.Přisypeme oregano, kmín, sůl. Poté vmícháme sypký sójový granulát, podlijeme vodou ( dávala jsem jednu menší skleničku). Chvilku dusíme, nakonec přimícháme protlak a kousky čerstvých rajčat. Pomalu dusíme.
Mezitím si uvaříme špagety.
Pozn. Kukuřičné špagety, dávejte VŽDY do vroucí osolené vody, jinak se Vám z těstovin stane blátíčko.
Dobrou chuť!
0 komentářů