Welcome to our website !

Hrnečku vař!

S vášní o jídle a pro jídlo..

Broskvovo- švestkové muffiny

By 8:19

A opět tady máme čas švestek a s nimi i boom receptů.
Jsou doplněné o kousky hořké čokolády a ořechovou drobenkou.
Zkuste a  sami posuďte, jak jsou dobré:)



Muffiny:

55 g margarínu
225 g bezlepkové mouky Jizerka
1 lžíce kypřícího prášku bez fosfátu ( pozor pro celiaky, prášek musí být škrobový!)
špetka soli
55 g moučkového cukru
skořice
150 ml sójového mléka
2 lžičky citronové šťávy
vanilkový cukr
1 vejce
cca 6-7 zralých švestek
1 broskev
kousky hořké čokolády ( množství nechám  na vás)


Připravíme si 10 menších papírových košíčků ( také lze samozřejmě použít silikonové formičky). Troubu předehřejeme na 200 stupňů ( plynová stupeň 6).
Rozehřejeme si v hrnci margarín, necháme chvíli vychladnout.
Smícháme mouku, kypřící prášek a sůl v míse. Vmícháme cukr. Uděláme důlek, do něho nalijeme mléko, citronovou šťávu, vanilkový cukr, skořici,vejce a margarín. Přimícháme kousky švestek, broskví a čokolády.
Těsto je řidší konzistence. Lžící naplníme formy nebo košíčky zhruba do půlky.

Ořechová drobenka:

2 PL lískových ořechů
2 PL mandlí
1 PL kokosu
skořicový cukr
2- 3 PL lžíce mouky Jizerka
margarín ( cca 3 lžíce)

Ořechy nasekáme na kousky. Poté všechny ingredience smícháme dohromady. Drobenku nanášíme na muffiny.
Pečeme cca 25 minut. Dokud nevyběhnou a nezískají zlatavý nádech.

 
 



You Might Also Like

0 komentářů