Welcome to our website !

Hrnečku vař!

S vášní o jídle a pro jídlo..

Mrkvové dortíčky

By 8:58

Mrkev do dezertu.. Nezní to moc lákavě, zejména pro skalní odpůrce. Nicméně mrkev v dortu není příliš výrazná.

Dortíčky jsem dělala speciálně k narozeninám mojí maminky, která je slaví právě dnes. Tímto Ti moje milá mami přeji všechno nejlepší, pevné nervy a pořádnou porci zdraví.. Děkuji že jsi MÁ..:)



Korpus:

1 hrnek hnědého cukru
3 vejce ( pokojové teploty)
3/4 hrnku oleje
1 sáček vanilkového cukru
2 hrnky Jizerky
1/2 lžičky soli
2 lžičky skořice
2 lžičky kypřícího prášku ( škrobového a bez fosfátů)
1/4 sojóvého mléka
3 hrnky nastrouhané mrkve
hrst rozinek
pomerančová šťáva
rumové aroma
mandle
vlašské ořechy


Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Dortovou nebo formu na muffiny vymažeme tukem.
Do pěny vyšlehejte vajíčka, olej, cukr ( i ten vanilkový). Do větší mísy vsypeme mouku, sůl, skořici a kypřící prášek. Přidáme do vyšlehané směsi. Nakonec přidáme rozinky, pomerančovou štávu, lžičku rumového aromatu, mrkev,ořechy a mléko. Vše pořádně zamícháme. Nalijeme do  formy a pečeme cca 3/4 hodiny.

Pokud si nejste jistí, udělejte test špejlí.

Korpus necháme vychladit.

Připravíme si krém

rostlinná šlehačka
1 sáček ztužovače
citronová šťáva( nemusí být)

Šlehačku ušleháme dotuha zakápneme citronovou šťávou. Naplníme zdobící sáček či jiné náčiní a zdobíme..

Nakonec jsem z fondánu vymodelovala malé mrkvičky.

Finitooo..



Chuť je velmi podobná perníku ta mrkev je tam spíše jen tak pro barvu, proto se nebojte a experimentujte..

You Might Also Like

0 komentářů