Welcome to our website !

Hrnečku vař!

S vášní o jídle a pro jídlo..

Špenátovo- mrkvová polévka na vlně kokosu

By 21:53

...Polévka je grunt a ostatní je špunt. To už se hlásalo za dob našich babiček a dost možná ještě dříve. Musím souhlasit. Obzvláště v těchto dnech. Sluníčko sice krásně svítí, ale už nehřeje. Není proto nic lepšíh než si navařit kotel dobré polévky a vychutávat společně s přáteli nebo rodinou. A nebo hezky alone ve společnosti dobrého filmu. Jak je každému podle chuti.

Já si ji dala po příchodu ze školy. Nasypala jsem si na ni pořásnou hrst slunečnicových semínek a luštěninových nudliček. Dost řečí a pusťme se do práce.

Suroviny:

2 velké hrsti čestvého baby špenátu
2 středně velké mrkve
červená cibule
římský kmín
česnek
himilájská sůl
kokosová smetana
2 PL olivového oleje

Do rozpáleného olivového oleje vhodíme pokrájenou červenou cibuli, krátce orestujeme.Poté přisypeme půl lžičky drceného římského kmínu a prolisvaný česnek. Opékáme 5 minut, dokud se koření nerozvoní a chutě nespoji. Nasypeme na kousky natrhaný baby špenát a pokrájené mrkve.Podlijeme 1/2 hrnkem vody. Provaříme. Po cca 10 minutách nalijeme 1/2 hrnku kokosové smetany. Vaříme na mírném plameni zhruba 30 minut. Jakmile je zelinina měkká, tyčovým mixérém umixujeme hladký krém. Pokud jse polévka příliš hustá, zředíme ještě kokosovou smetanou. Dochutíme himalájskou solí. Posypme libovolnými semínky.

K polévce můžete přikusovat pitta chleba, nebo domácí kukuřičné placičky. Já mám ráda chuť samotné polévky, proto ji už s ničím nejím.





Přátelé vychutnávejte si všechny chutě nadcházejícího podzimu, experimentuje a mějte z jídla opravdu radost!

Vaše Nel



You Might Also Like

0 komentářů