Welcome to our website !

Hrnečku vař!

S vášní o jídle a pro jídlo..

Cupcakes manie aneb kdo si hraje nezlobí..

By 5:56

.. Uf, konečně jsem si našla chvilku a opět hlásím příchod do své virtuální blogerské domoviny.
Událo se toho spoustu, vařím, kuchtím a peču stále jako zběsilá, jen není čas dělat fotky a pak to házet na web.

Dneska vám chci naservírovat recepty na dva typy cupcakes. Příjměte je prosím spolu i s mojí omluvou:D


Houká sova sově:

Nedávno jsem objevila fotku soviček z muffinů. Recept nebyl nikde moc k nalezení, tak jsem si zaexperimentovala.

Vycházela jsem ze svého oblíbeného receptu na wacky cake.
Tudíž:

1 a půl hrnku mouky Jizerka
3 lžíce kakaa
1 lžička škrobového prášku do pečiva
3/4 hrnku třtinového cukru ( plus trochu vanilkového)
1/3 lžičky soli
1 lžička jablečného octa
5 lžic oleje
1 lžička rumového extraktu
1 hrnek studené vody

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Do mísy prosijeme mouku ( není to nutné), kakao, kypřící prášek. Vsypeme cukr, sůl a dobře zamícháme. Ve směsi uděláme koncem vařečky tří díry, do jedné nalijeme rumový extrakt, do druhé jablečný ocet a do poslední olej. To vše přelijeme studenou vodou. Důkladně promícháme a plníme formičky na muffiny, nebo papírové košíčky.
Pečeme cca 25 minut.
Necháme pořádně vychladnout.

Poté rozehřejeme hořkou čokoládu s trochou alsan tuku. Čokoládu napatláme na vršek muffinů. Na čokoládu " nalepíme" sušenky, a na ně očka z marcipánů. Naposledy vmáčkneme kešu oříšek jako zobák.

Zdobení je velmi variabilní a nechám kompletaci zcela na vaši fantazii a iniciativě.




 
 
 
Jahodové cupcakes:

Ne, nebojte nepošlu vás ke 12 ti měsíčkům pro jahody. Naštěstí žijeme v době moderní a jahody seženeme i v zimě. Já sehnala pouze mražené, ale lepší takové než žádné.

Těsto na dortíky, je velmi jemné a nadýchané, spolu s krémem ze šlehačky budete v sedmém nebi.

Třené těsto:

velká hrst jahod
180 g změklého Alsan tuku
150 g cukru ( klidně i méně, část dosypte vanilkovým cukrem nebo vanilkou)
1 vejce
150 g bezlepkové mouky Jizerky
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
85 ml sójového mléka
papírové košíčky

Nejdříve nakrájíme na malé kousky jahody. Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem, vmícháme sůl. Změklý tuk utřeme s cukrem do světlé nadýchané pěny. Vetřeme do hmoty vajíčko a vanilkový cukr. Po lžících vtíráme do těsta na střídačku mléko a mouku.Nakonec opatrně vmícháme  jahody. Naplníme košíčky na muffiny. Pečeme při 180 stupních na 25 minut.


Krém:

sójová šlehačka
šťáva z jahod
kousky čokolády
potravinové barvivo- červené ( místo toho můžete použít šťávu z červené řepy)

Šlehačku ušleháme dotuha. Zakápneme jahodovou šťávou a trochou barviva.
Naplníme zdobičku a nastříkáme krém na dortíčky.
Dozdobíme kousky čokolády.



Recepty okoukané od: www. laskominyodmaryny.cz
                                     veganotic.blogspot.cz


Dobrou sladkou chuť! A očekávejte příchod jara..:)


You Might Also Like

0 komentářů