Welcome to our website !

Hrnečku vař!

S vášní o jídle a pro jídlo..

Madame Lenoré jí s chutí!..

By 6:17

Mé příspěvky na blogu  řídnou více než kštice, kdejakého dědečka. Nebojte na vaření jsem nezanevřela, ba naopak. Vařím jako o život. Jen překonat  madam lenoru a naházet fotky do počítače a sepsat článek je někdy těžký boj.

I přemohla jsem ji  a vy se můžete těšit na pár novinek.

Tímto Vám všem ( ač " lehce" opožděne) přeji krásné JAROOO!:)


Americké lívance:

Tato poměrně kalorická pochoutka u nás celkem zdomácněla a bývá součástí  i klaisckých snídaní. Nemusíte se omezit pouze na ráno, udělejte si klidně lívancový den a spořádejte jich celou horu..:)
Mají být lehce zlatavé, nadýchané servírované se spoustou ovoce, másla a sirupu.

Těsto:

125 g bezlepkové mouky ( Jizerka plus pohanková)
špetka soli
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva ( škorobový a bez fosfátů)
2 lžíce cukru nebo medu
1 vejce
200 ml rostlinného mléka ( dobré je mandlové)

 Smícháme mouku se solí, kypřícím práškem a cukrem. uprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme vejce a cca polovinu mléka. Šlehačem zamícháme, měla by vzniknout krémová kašička, poté nalijeme zbytek mléka a pořádně vyšleháme. Těsto je konzistencí podobné těstu na palačinky.
Máte-li pánev na palačinky, keramickou nebo jakoukoliv rozehřejte ji bez tuku. Pakliže nevlastníte žádnou takovou technickou vychytávku, nalijte kapinku oleje.  Na pánvičku nalijeme těsto. Za chvilinku se na povrchu lívance začnou dělat bublinky- znamená to, že je zespod zlatavý, opatrně obraťte a dosmažte.
Takto postuúujte s celou dávkou.

Servírování:

Můžete je potřít tvarohem ( jemně našlehané bílé tofu, trochu citronové šťávy, med a citronová kůra), " rostlinnou " šlehačkou, medem, džeme.. Čím jen chcete:)

Já lívace podávala s rybízovým džemem, alsan " máslem" a ovocem.



No není hned ráno krásnější, když sníte tohle?!


You Might Also Like

0 komentářů