Cizrnový burger
K tradičním hamburgerům mám docela odpor. Tedy hlavně těm z našich milých fastfoodů. Scvrklá houska, maso dobarvované vším možným a oschlá parodie na zeleninu. Opravdu si na tomhle pochutnáte?..
Mám pro vás vegetariánskou variantu. Osobně mi maso nechybělo a plně uspokojilo mé chuťové buňky..
Cizrnové karbanátky:
1 plechovka cizrny
1 červená cibule
vajíčko
kukuřičná strouhanka
drcený kmín, sůl
slunečnicový olej
Cizrnu rozmačkáme ( vidličkou nebo mixérem). Přidáme koření, cibuli nasekanou nadrobno, vajíčko a strouhanku. Hmota by měla mít tužší konzistenci, aby z ní šly tvarovat placičky.
Ty smažíme na tenké vrstvě oleje.
Dohotovení:
Na Burgery jsem použila doma pečené bezlepkové cibulové housky..Potřela jsem spodní část avokádovým dipem ( rozmačkáné avokádo s rajčátky a solí), pokladla listy římského salátu a nakonec karbanátek.
Vy si můžete dát, okurky, rajče, cibuli.. Cokoliv vás napadne.
1 komentářů