Šnečku, šnečku..
Nebojte, nebudu vám ukazovat jak připravit co nejchutněji hlemýždě.. Myslím, že tohle nebohé zvířátko patří spíše do zahrady než na talíř.
Umotáme si šneky z těsta. A protože je podzim budou s jablky a skořicí( s velkým množstvím skořice)..
O několik dnů dříve jsem poprvé zkoušela šípkovou marmeládu. Je to obří piplačka, ale stojí za to.
Zajímalo mě jak bude chutnat kombinace jablek, skořice a šípků a je překvapivě moc dobrá.
Šnek:
1 balení bezlepkového listového těsta
4 menší jablka
půl citronu
skořice
moučkový cukr
kokos
rozinky
ořechy ( lískové, mandle..)
marmeláda ( šípková, meruňková, brusinková, zkrátka jakou chcete)
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Těsto rozválíme na delší obdélník. Pomažeme marmeládou, posypeme kokosem, na to dáme jablka ( nastrouhaná s cukrem, skořicí a citronovou šťávou). Posypeme rozinkami a oříšky. Opatrně smotáme a krájíme.
Dáme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme cca 20 minut.
Dobrou šnečí chuť!
0 komentářů