Welcome to our website !

Hrnečku vař!

S vášní o jídle a pro jídlo..

Snídaně králů- lívanečky s jablečnou omáčkou

By 16:10

V mém okolí se nevyskytuje nikdo, kdo by neměl rád tyhle malé kulaté zázraky. A hezky po americku naskládat si všechny na sebe a proložit dobrou náplní. Kdo je extra moc na sladké, tak si to celé může ještě vykoupat v sirupu dle libosti.

Osobně mám lívance velice ráda, ale ještě raději je připravuji druhým a s radostí sleduji, jak se jim tvoří boule za ušima a prsty se jim lepí.

Dneska vám přináším recept na lívance hotové v " cukuletu". Když prostě ráno máte času zhruba jen na to, vymotat si s vlasů natáčky a najít druhou stejnou ponožku.


Banánové lívance s jablečnou omáčkou

Suroviny:
1 banán
100 ml mandlového mléka
půl lžičky mleté skořice
špetka prášku do pečiva( bezlepkový a bez fosfátu)
4 PL rýžové mouky
3 PL pohankové celozrné mouky

Jablečná omáčka:
půl jablka dle chuti
hrstka sušených brusinek
čtvrt lžičky perníkového koření
1 lžička datlového sirupu
sójový jogurt a ovoce na ozdobení

Banán rozmáčkáme vidličkou, přidáme mléko a pečlivě rozšleháme. Nasypeme skořici, mouky( těsto musí mít konzistenci jako na palačinky. ani husté ani řídké). Nakonec špetku kypřícího prášku. Promícháme. Rozpálíme pánev. Pro začátek je lepší potřít trochou kokosového oleje. Smažíme klasicky jako palačinky.
Jakmile máme všechny lívance hotové, necháme je vychadnout. Mezitím si připravíme jablečnou omáčku. Jablko nakrájíme na malé kousky( nebo nastrouháme). Vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody a přídáme brusinky, perníkové koření. Chvíli necháme dusit, nakonec vmícháme datlový sirup (nebo med). Omáčka hezky zhoustne a částečně i zkaramelizuje.
Mažeme na lívance a zcela dle libosti dozdobíme.

Z výše uvedeného množství vznikla jedna větší porce. Jste li milovníci této pochoutky, tak si množství zdvojnásobte, ztrojnásobte...



.





Pěkné (ne)jen lívancové úterý.

You Might Also Like

0 komentářů