Welcome to our website !

Hrnečku vař!

S vášní o jídle a pro jídlo..

Čokoládový tofu krém

By 17:53


Tofu je věc, v dnešní době skoro všem již známá. ( Pokud někdo neví, strýček google, poradí). Většinou se využívá na slané pomazánky, do rizota, no vlastně kamkoliv. A když myslím kamkoliv tak i do sladkého dezertu. Chvíli jsem pochybovala. Když, ale hodíte předsudky za hlavu, skvěle si zamlsáte a prakticky bez výčitek.


Tofu krém:

jedno balení bílého natural tofu ( nejlepší je silken, ale i to klasické postačí)
půl hrnku čokoládového rýžového mléka( firma isola)
1 banán
rýžový sirup ( dle potřeby)
šťáva z jednoho citronu
3 PL karobu nebo raw kakaa
1 lžička jemně mletého kokosu
ovoce a kokosvé lupínky na ozdobu

 Banán rozmačkáme vidličkou, přidáme rozdrobené tofu a rýžové mléko. Vyšleháme. Postupně přidáváme zbytek surovin, karob nebo kakao, šťávu z citronu, rýžový sirup a kokos.Krém vlijeme do mističek, ozdobíme ovocem a dáme chladit, minimálně a dvě hodiny.





Chuť je krásně sametově banánovo-čokoládová. Pokud se chcete ještě více rozmazlit, šupněte si dovnitř kousky hořké čokolády nebo opražené kakaové boby.

Čokoládě zdar!:)



You Might Also Like

0 komentářů