Welcome to our website !

Hrnečku vař!

S vášní o jídle a pro jídlo..

Šnečku, šnečku..

By 8:09

Nebojte, nebudu vám ukazovat jak připravit co nejchutněji hlemýždě.. Myslím, že tohle nebohé zvířátko patří spíše do zahrady než na talíř.

Umotáme si šneky z těsta. A protože je podzim budou s jablky a skořicí( s velkým množstvím skořice)..

O několik dnů dříve jsem poprvé zkoušela šípkovou marmeládu. Je to obří piplačka, ale stojí za to.
Zajímalo mě jak bude chutnat kombinace jablek, skořice a šípků a je překvapivě moc dobrá.



Šnek:

1 balení bezlepkového listového těsta
4 menší jablka
půl citronu
skořice
moučkový cukr
kokos
rozinky
ořechy ( lískové, mandle..)
marmeláda ( šípková, meruňková, brusinková, zkrátka jakou chcete)

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Těsto rozválíme na delší obdélník. Pomažeme marmeládou, posypeme kokosem, na to dáme jablka ( nastrouhaná s cukrem, skořicí a citronovou šťávou). Posypeme rozinkami a oříšky. Opatrně smotáme a krájíme.
Dáme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme cca 20 minut.

Dobrou šnečí chuť!


 
 


You Might Also Like

0 komentářů